Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Video

 Tisućama kilometara dalje od Hrvatske, rade čuda i dokazuju da s malo novca i puno volje čuda jesu moguća. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Nikolina Cetinić.

Novinarka Provjerenog, Nikolina Cetinić se prije nekoliko dana vratila iz te zemlje i donijela priču o toj mladoj ženi koja je nakon školovanja odlučila pomagati djeci u potrebi. Istim onim mališanima kakva je i sama nekoć bila! 

Riječ je o našoj Anni Ngwale.

 Djeca (cure) iz internata Ujewe, Tanzanija, svojim dobročiniteljima u Hrvatskoj i Zdenčanima čestitaju Božić.

 Djeca iz Ekvadora, koja su po projektu Snaga Božića dobili odjeću i obuću, zahvaljuju dobročiniteljima i Zdenčanima i svima čestitaju Božić.

 Djeca iz Ekvadora, koja su po projektu Snaga Božića dobili odjeću i obuću, zahvaljuju dobročiniteljima i Zdenčanima i svima čestitaju Božić.

 

Zahvalni smo Bogu i svim ljudima koji svojim trudom omogućuju ove aktivnosti. Za nas je radost biti dio Pokreta Misionara Milosrđa i donijeti ljubav u svaki kutak.

Bog je vodi usponom mistika. Od svoje sedamnaeste do dvadeset druge godine proživljava tamnu noć duše. Njezin duhovni dnevnik svjedoči o unutarnjim borbama koje je dovode do granica ljudske izdržljivosti. Imala je duhovnika monsinjora Pinzonija koji je savjetovao, usmjeravao, hrabrio i tješio. 

 Paola di Rosa krsno je ime sv. Marije Krucifikse. Rodila se u Brešiji 1813. godine, od oca Klementa i majke Kamile. Iz plemićke je obitelji. Majka joj umire vrlo rano, kad je Paoli bilo jedanaest godina. Uzima Blaženu Djevicu Mariju za svoju majku i gradi odnos povjerenja i bliskosti prema njoj, izražen u riječima i gestama privrženosti i odanosti. 

 

 Na Božji poziv odgovorile su Marija Radočaj i Ana Papac. Marija i Ana idu na misiju Zdenca u župu Ujewa, Tanzanija, gdje Zdenac djeluje već 14 godina.