Đaci pomažu đacima

Đaci pomažu đacima

Svako dijete ima potrebe, od ljubavi, pripadanja, prihvaćanja, slobode do zabave i učenja. Nažalost, većina djece u Africi ima potrebu za preživljavanjem koja je ispred svih drugih potreba. Trebaju hranu, vodu, dom, sigurnost... O ostalim potrebama ne stižu razmišljati iako su za njihov cjelovit razvoj jako bitne.

Unatoč tužnim životnim pričama koje su toliko potresne da nam se svaka pomoć čini kao kap u moru, moramo bit svjesni osobne odgovornosti prema toj djeci. Mnogi od vas pokazuju solidarnost kroz jednogodišnje ili višegodišnje školovanje siromašne djece.

Teško je nekome tko nije bio u misijama ispričati kakav je tamo život. Samo kad čovjek nešto osobno iskusi može razumjeti i staviti se u kožu drugoga. Iako smo se uvjerili da je život te djece drukčiji, ne želimo odustati pomagati im i davati nadu u bolje sutra. Naša misija da budemo solidarni s najpotrebnijima ne prestaje, pa smo odlučili našoj kumčadi u Tanzaniji omogućiti bolje uvjete za učenje kod kuće.

Đaci pomažu đacima“ je akcija kojom ćemo narednih godinu dana prikupljati sredstva za kupnju radnog stola i stolice ovim malim afrikancima. Stol ima još jednu praktičnu svrhu, a to je da bude mjesto gdje će djeca čuvati svoj školski pribor, uniformu i odjeću.

Đaci pomažu đacima

Naši đaci iz domovine koji će sudjelovati u ovoj akciji, odgajaju se i potiču za suosjećanje, nesebično davanje, brigu za siromašne, tuđe potrebe, vlastitu odgovornost i aktivno djelovanje.

Tamošnji školarci borave u razredu s još 100 drugih đaka, po užasnim vrućinama, a u klupi koja je za dvoje, sjedi njih četvero. Također, svako jutro osim torbe, sa sobom u svojim malim mršavim rukama nose kante i motike kako bi nakon što im završi škola očistili učionice, dvorište, napunili kante vodom i odnijeli ih do kuće koja je udaljena i nekoliko kilometara… Njihova realnost je surova, a naše predodžbe o njima i njihovom životu puno puta su iskrivljene.

Pozivamo sve vas koji želite svoju solidarnost pretočiti u djelo da zajednički omogućimo kupnju radnih stolova i stolica za 330 afričkih đaka donirajući željeni iznos. Iako akcija govori samim naslovom da je usmjerena osnovcima i srednjoškolcima (u Hrvatskoj i susjednim državama), svi vi koji ste nekad sjedili u školskim klupama znate koja je važnost obrazovanja za budući život i možete nam se priključiti.

Za više informacija javite nam se putem emaila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), na telefon 021/377 572 ili mobitel 095 871 6069.

Podaci za uplatu iz Hrvatske:
Primatelj: Udruga Zdenac
Ante Petravića 1
21000 Split
IBAN: HR7923300031100166170
Poziv na broj: 130
Opis plaćanja: Đaci pomažu đacima

Uplata iz drugih država:
Primatelj: Udruga Zdenac
Ante Petravića 1
21000 Split

Devizni račun: 20016000001
SWIFT SOGEHR22
IBAN: HR 79 23300031100166170
Poziv na broj: 130
Opis plaćanja: Đaci pomažu đacima

Uplatnica Đaci pomažu đacima

Ovdje možete preuzeti uplatnicu u PDF formatu.

Obavijest!

Potrebna sredstva prikupljena. Povratnu informaciju o realizaciji projekta u misiji, u Tanzaniji, očekujemo u 2014. godini.