Subota, 20.01.2024. 13:55

Koncert "Srce za Ugandu"

Brojni poznati izvođači duhovne glazbe okupit će se 2. veljače 2024. u Splitu u 20 sati, u Velikoj dvorani Gripe s velikim ciljem - održati će humanitarni koncert "Srce za Ugandu", čija je misija prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju nove misije u Ugandi, a sav prihod koji se ostvari ide u te svrhe. 

Na koncertu će nastupiti najveći glazbeni duhovnjaci poput Vanesse Mioč, fra Marina Karačića, sestara Palić, sestara Ramljak i zbora Mihovil. Nagovor će predvoditi don Ivan Zovko, a kao gost iznenađenja, atmosferi će pridonijeti i Dražen Zečić.

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, don Jakoslav Banić pokreće potpuno novu misiju u Ugandi, u regiji Karamoja u kojoj se život, gladi i nedostatku pitke vode zahvaljujuć, neminovno gasi.

U biskupiji Moroto tek 15% djece ide u školu, a od tih 15% samo njih 45% ima osiguran topli obrok dnevno, što znači da približno svako drugo dijete, u školu, kao i iz nje, ide gladno. Mnogi od njih nažalost, do tu ni ne stignu jer manje od 50% djece dočeka životnu dob od sedam godina. 

Ulaznice za koncert u pretprodaji se mogu kupiti u sustavu Adriaticket klikom OVDJE, u Župi Gospe Fatimske u Splitu, sakralnoj radnji Sveta Klara i Tisak media centru u City Centru One Split.

Oni koji će nažalost, propustiti koncert, i dalje imaju priliku pokazati veliko srce i podržati ovaj projekt donacijom skenirajući kod koji se nalazi na plakatu za koncert ili uplatom na račun:

Banka: OTP banka d.d.

Broj računa: HR7224070001100569099

Šifra namjene: CHAR

Poziv na broj: HR99

Opis plaćanja: Donacija Srce za Ugandu

BIC (Swift) kôd: OTPVHR2X

Vlasnik računa: Župa Prečistoga Srca Marijina (Gospa Fatimska) Blatine 8,21000 Split

Više na poveznici:

Slobodna Dalmacija - Don Ivan Zovko o nadolazećem velikom humanitarnom koncertu: ‘Izgradnja sirotišta, škole i crkve za tu djecu znači život‘