Četvrtak, 28.12.2023. 13:19

Slavljenje Božića u Ujewi, Tanzanija

Slavljenje Božića u Ujewi gdje je misija Zdenca je nepoznanica za žitelje. Težak život, nedostatak hrane, odjeće, obuće vode, lijekova je njihova svakodnevnica. Božić je dan kao i svaki drugi.

Župnik je u župi organizirao devetnicu (novena) i to je u Tanzaniji glavna priprema za Božić. Svi sudjeluju u njoj od najmlađih do najstarijih. Djeca na župi postave zastavice oko župne crkve, koje je prije trebalo oprati. Zbog starosti i stajanja u uredu gdje nema stakla na prozorima već samo rešetke, prljave su. Zbor je ostajao poslije dana devetnice i uvježbavao pjesme. Djeca koja sudjeluju u plesu su također imala pripreme.

Svečana Sveta Misa započela je u 20 sati. Na samom početku sv. Mise crkva je bila poluprazna, ali tijekom i do kraja sv. Mise bila je puna.

  

 

 Užitak je bio gledati djecu koja plešu tijekom sv. Mise, dostojanstveni, ponosni na sebe  što baš oni plešu (to je veliko postignuće za njih), strpljivi i neumorni. Nevjerojatna je radost i veselje djece koja su gotovo cijelu misu plesala ispred oltara, pjevajući i slaveći rođendan našeg Spasitelja, Isusa Krista!

Slavlje smo nastavili na jutarnjoj misi.

A.P.