Nedjelja, 18.07.2021. 22:25

Idemo u Afriku!

Danas u Kloštru Ivaniću, župljani Kloštra na čelu sa župnikom fra Robertom Ćibarić i Zdenčani Svetom Misom i blagoslovom, ispratili su svoju župljanku Marijanu Sloup, zdenčanku, Mariju Radočaj i Nives Muše, zdenčanke i odsutnu Kristinu Vučur na misiju u Ujewu, Tanzanija.

 

 

Zdenac je u Tanzaniji 2007. godine započeo Zdenac znanja – kumstva, a danas ima 200 djece koje pomažemo u školovanju. Osim rada s djecom pomažemo i starije u potrebi. U vrijeme pandemije nismo bili u mogućnosti biti u Tanzaniji i u srijedu puni elana, vjere i očekivanja idemo vršiti svoje misijsko poslanje.

 

 

Zahvaljujemo svim župljanima, župniku, Zdenčanima i prijateljima na dobrim željama, donacijama i posebno na obećanju da ćemo svakodnevno biti u njihovim molitvama.

N.M.

 

 

 

S facebooka župe Uznesenja BDM Kloštar Ivanić

 

Naša župljanka - misionarka

Danas je naša župljanka Marijana Sloup primila misionarski križ I blagoslov jer za nekoliko dana kreće u misije u mjesto Ujewa na jugozapadu Tanzanije, zajedno s još 3 misionarke - Nives Muše, Marijom Radočaj I Kristinom Vučur (rođ. Bijader, također odrasla u našoj Župi).

Udruga “Zdenac” je misionarska zajednica koja ima za cilj promicanje kršćanskih vrijednosti u društvu, educiranje i promicanje solidarnosti, pružanje konkretne materijalne i duhovne pomoći najslabijima i najugroženijima. Udruga ima svoje stalne misije u Tanzaniji, Kubi i Venezueli.
Udruga “Zdenac” je ponovno gostovala u našoj Župi i prikupljala sredstva za svoj misijski rad. Hvala svima koji svojim donacijama pomažete rad misionara! Sva prikupljena sredstva koriste se za troškove prehrane i školovanja djece i mladih, brigu i pomoć starijim, bolesnim i nemoćnim osobama.
Danas je s nama bila i s. Ljilja Lončar, Misionarka Milosrđa koja je pokrenula ovu udrugu i već dugi niz godina pomaže najpotrebnijima u Hrvatskoj i zemljama tzv. Trećeg svijeta.
Više informacija o misiji u Tanzaniji možete pročitati na poveznici. http://zdenac.org/…/nov…/item/2545-misija-tanzanija-21042020

Našoj Marijani i svim misionarima i misionarkama želimo blagoslovljen i sretan put i boravak u dalekoj Tanzaniji! Pratimo ih svojim molitvama jer, osim materijalnog siromaštva s kojim se misionari susreću, teže je ono duhovno, kulturno i intelektualno siromaštvo koje će se naše misionarke potruditi ublažiti među onima kojima će donijeti i kojima će one biti Radosna vijest.

 

https://www.facebook.com/2182592592013141/posts/2978150409124018/?sfnsn=mo