Petak, 10.08.2018. 11:02

MISIJA KUBA

Draga sestro i Zdenčani, Bog vas voli!

Hvata me velika tuga kada vidim one slike djece koja umiru od gladi u Venezueli, a ja ne mogu ništa, suze mi same padaju niz lice.

Grupa mladih i volontera iz Kube prošli tjedan je bila na šestodnevnom pješačenju od 120 km u svetište Gospe od Milosrđa na jugu zemlje. Njih 23 iz Zdenca Pozo s biskupom Domingom i drugim hodočasnicima molili su i pješačili za Vas i sve Zdenčane u Hrvatskoj, BiH, Venezueli, Tanzaniji i drugim zemljama.

U četvrtak smo se vratili iz Cobra u Santiagu, a poslije proveli nekoliko dana odmora nakon toliko fizičkog napora i umora od hodanja.

Prohodali smo oko 80 km u 4 dana, spavali smo u hramovima općina u kojima smo bili, spavali smo na tlu, hodali pod jakim suncem, žrtvovali tijela, ali smo došli unatoč tome. Bog nam je dao puno snage i volje. Dječaci su bili jako iscrpljeni, ali uzbuđeni zbog dolaska u svetište u Santiagu . Objasnila sam im da je Djevica ljubavi koja je na tom lijepom oltaru, zaštitnica nas Kubanaca te da smo posjetili najsvetije mjesto u zemlji.

Zdenac Pozo hodao je čitavim putovanjem u grupi, zajedno smo jeli, naša se skupina ni na trenutak nije odvojila. Fotografirali smo grupu.

Ovo hodočašće bio je najemotivniji i najduhovniji trenutak mog života, nisam mogla objasniti koliko je sreće i vjere, volje, milosti, ljubavi, toliko lijepih osjećanja u mom srcu istovremeno nakon ovog putovanja.

Ovo hodočašće je blagoslov od Boga i blagoslov je biti u mogućnosti otići tamo, vidjeti svetište i podijeliti ovu veliku emociju s drugima. Mnogo sam molila, za sve, za naš Zdenac diljem svijeta i sve njegove članove.

Dragi moji, kad smo stigli, čudo mi se dogodilo. Htjela sam prohodati sve bez muke, ali osjećala sam izraziti umor, bol i žuljeve na nogama, na trenutke sam pomislila da neću izdržati, ali Bog i Djevica bili su sa mnom.

Kad sam stigla u svetište, plakala sam od toliko emocija i sreće, ne znam što je bilo u mom srcu zbog čega sam tako reagirala. Djevica je učinila da moje tjelesne boli nestanu, napustila sam svetište kao da nisam hodala, bez ikakvog umora, i tada sam shvatila da je ovo čudo i ponovno se rasplakala.

Moj se život promijenio, milost mi se povećala. Bog vas blagoslivlja uvijek. Uvijek se molim za vas i druge članove Zdenca po cijelom svijetu.

U ovom prekrasnom svetištu Gospe od milosti slavili smo euharistiju s monsinjorom Domingom.

Mnogi su svoje uspjehe ponudili Djevici, sportaši, pisci, plesači, pjevači... Yanet je ostavila poruku Djevici za Zdenac Pozo s majicom i sa njenim svjedočanstvom, i ja sam ostavila poruku, svoju misionarsku krunicu s mojim svjedočenjem. Ove stvari su za nas predmet duhovne i sentimentalne vrijednosti. Ostavili smo ih Majci Božjoj u znak zahvalnosti i povjerili joj svoje živote.

Volonterka i tajnica Zdenca Pozo, Liany

 


 svetište


milost


Hodočašće


emocija