Utorak, 31.05.2016. 15:02

Hrvatska volontira

I ove godine održala se akcija „Hrvatska volontira“ od 16. do 21. svibnja 2016. kako bi se istaknula istina i bit volontiranja. Volontiranje donosi dobro svakom volonteru i zajednici u kojoj živi. Kroz njega društvo u cjelini raste i obogaćuje se. I ove godine Zdenac se priključio volonterskim aktivnostima kako bi se svi skupa „zavolontirali“.

Volonterska aktivnost u sklopu projekta "Odgoj u solidarnosti"

Deset učenika polaznika radionica "Odgoja u solidarnosti" iz OŠ "Kman - Kocunar" u sklopu volonterskih aktivnosti otišlo je u posjet korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Split.

Djeca su se družila i pričala sa starijim osobama. Cilj aktivnosti je razvijanja volonterske solidarnosti mladih prema starijim i nemoćnim osobama i sprječavanja njihove socijalne isključenosti.

Sudjelovalo je deset volontera, odrađeno je 30 volonterskih sati.

Hrvatska volontira

Volonterska aktivnost u sklopu projekta "Zrnca dobrote"

Korisnici projekta "Zrnca dobrote" i volonteri Zdenca sudjelovali su na zajedničkom druženju i kreativnoj radionici na temu "Promjena i radost".

Aktivnost radionice se sastojala u druženju volontera, samohranih roditelja i njihove djece. Nakon što smo pogledali kratki filma o životu siromašne djece u zemljama Trećeg svijeta, djeca su se svojom kreativnošću izrazila i uočila najpotrebnije osobine pomaganja a to su: ljubav, hrabrost, milosrđe, velikodušnost i dobrota.

Sudjelovalo je devet volontera, odrađeno je 18 volonterskih sati.

Hrvatska volontira

Hrvatska volontira

19. Dani Volonterskog rada

Zdenac je sudjelovao na 19. Danima volonterskog rada s ciljem predstavljanja rada i projekata lokalnoj zajednici. Raduje nas da smo svojim sudjelovanjem dali doprinos humanitarnoj akciji potpore udruzi „Glazbene niti ljubavi“.

Hrvatska volontira

Volontiranje je pokretačka snaga aktivne, odgovorne i humane zajednice. Izgradnja takve zajednice naša je zajednička zadaća. Upravo volontiranjem pokrećemo pozitivne promjene u svojim zajednicama. Volontiranjem tako pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

I zato svima poručujemo: Zavolontiraj se :)!