Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Novosti

Venezuela trpi sve oblike siromaštva; materijalno, duhovno, moralno. Teško to podnose i stariji i mlađi, posebno djeca. Stefy ima 17 godina i mama je desetomjesečnog Angela koji teži svega 4 kilograma. Neuhranjen je i ima više bolesti, iskrivljenu kralježnicu, šum na srcu, ne može hodati, zečju usnu, što pojede iziđe mu kroz nos.

Utorak, 13.02.2024. 14:46

Vrtić Zdenac Mali - obavijest

Izgradnja vrtića Zdenac Mali je u završnoj fazi građevinskih radova. Preostaje opremanje i potrebne dozvole od nadležnih institucija. Vrtić će početi s radom 2. rujna 2024. godine. O upisima obavijestiti ćemo naknadno. Mnogi strpljivo čekaju na vrtić Zdenac Mali. Hvala im!

Na portalu Book.hr o Zdenčevoj šestogodišnjakinji u Tanzaniji. "Ovogodišnje nestrpljenje djece bilo je drugačije i iznenađujuće jer djeca nikada nisu vidjeli dijete njihove dobi, a da je bijele puti. Kako su nam rekli i priznali, oni su vjerovali da su bijelci samo odrasli veliki ljudi kao da smo rođeni odmah veliki. Dobro su nas nasmijali."

Ponedjeljak, 05.02.2024. 12:16

Zdenac u Kambodži

Zdenac sa svojim vjernim prijateljima dobročiniteljima se odazvao apelu i pomoć je već upućena djeci za školovanje, obiteljima hrana i starijima osamljenima paketi pomoći koji život znače. Uključili smo ih i u akciju Snagom Božića i djecu obukli u novu odjeću. Velika radost na dječjim licima bila je očita. Bili su tako ponosni na sebe u novoj odjeći i obući.

Neka od njih nemaju oca ili majku, druga imaju roditelje, ali su jako siromašni i često nemaju što jesti kod kuće. U vrtiću dobiju doručak i ručak. Sestre ih uče čitati i pisati.

U sirotištima Tanzanije, Kenije i Ugande za koje Zdenac materijalno skrbi odrastaju djeca od 0 do 15 godina. Neka od djece imaju očeve koji su se oženili i imaju drugu djecu, ali ih ne posjećuju, kao da nikad nisu postojali. Većina ih nema oca ni majku. Kad umre majka dječja sudbina je sirotište. Ne želi ih ni rodbina, razlog je siromaštvo i neimaština.

Subota, 20.01.2024. 13:55

Koncert "Srce za Ugandu"

Na koncertu 2. veljače 2024. u Splitu, u Velikoj dvorani Gripe će nastupiti najveći glazbeni duhovnjaci poput Vanesse Mioč, fra Marina Karačića, sestara Palić, sestara Ramljak i zbora Mihovil. Nagovor će predvoditi don Ivan Zovko, a kao gost iznenađenja, atmosferi će pridonijeti i Dražen Zečić.

Sretan i blagoslovljen Božić dragi prijatelji! Mi smo SNAGA Božića! Zajedno smo obukli 1054 djece u Tanzaniji, Keniji, Kongu, Ugandi, Madagaskaru, Venezueli, Ekvadoru, Kubi. 

Voljan/voljna si raditi na sebi i s drugima!? Želiš produbiti svoju vjeru!? Vjeruješ da je dobar kršćanin osoba koju nitko i ništa ne može spriječiti da čini dobro!? Zanima te pomaganje bližnjima ili put u daleke misijske zemlje!? Želiš biti drukčiji/ja prijavi se i postani...