Utorak, 22.09.2015. 16:00

Kršćani služe ljudima a ne ideologiji

"Biti kršćanin podrazumijeva promicanje dostojanstva naše braće i sestara, boreći se za njega, živeći za to", rekao je Papa, obraćajući se više desetaka tisuća ljudi okupljenih na misi u Havani Plaza de la Revolución - Trgu revolucije.

"To je razlog zašto kršćani imaju stalan poziv da odlažu svoje želje i potragu za moći, i umjesto toga pomažu onima koji su najranjiviji."

Papa je upozorio protiv iskušenja da se pomaže samo svom narodu, jer je to opet služenje samom sebi i dovodi do isključivosti.

Naprotiv, služenje uključuje druge stavljajući ih u centar, i traži od nas takvu bliskost s braćom i sestrama da ponekad i sami podnesemo patnju kako bi im pomogli.

"Služenje nije nikada ideološko, jer mi ne služimo ideologiji, mi služimo ljudima", rekao je papa Franjo i pozvao da odgovorimo na Isusov poziv da služimo ljudima u njihovoj ranjivosti, bili oni u našim obiteljima, društvu ili narodu. Isus traži da pogledamo u njihovu patnju i njihova oborena lica i da ih volimo, zaštitimo i brinemo se za njih.

Papa Franjo je zaključio: "Nemojmo zaboraviti Radosnu vijest koju smo danas čuli: o važnosti naroda, nacije i važnosti pojedinca, koja se uvijek temelji na njihovom nastojanju da služe svojoj ranjivoj braći i sestrama. Tu susrećemo jedan od plodova istinske čovječnosti."

Izvor: catholicnewsagency.com