Duhovna obnova Zdenčana na Krapnju

Biti i rasti u vjeri nije lak i jednostavan put. Duhovna obnova održavala se na otoku Krapnju, od 25.-27.09.2016., pod vodstvom fra. Ive Pavića.

Išla sam u Šurkovac i znam kako je biti na misi kod fra. Ive. Na nagovor meni drage osobe prijavila sam se za duhovnu obnovu, iako nije bila prilika da idem, ali kad se odlučiš da ćeš ići Bog sve posloži. Tako je i bilo. Odlazak sa našim Zdenčanima još me je više radovao. U veselom ozračju s pjesmom na usnama i veseljem u našim srcima približavali smo se Krapnju.

Vidjelo se djelovanje Duha Svetoga. Sve je dolazilo na svoje mjesto. Na primjer, izvlačenje ceduljica tko će s kim biti u sobi, oduševljenje dobivenih cimerica i same sobe. Nitko nije bio nezadovoljan. Vidjela se i osjetila radost. Kad smo se smjestili započeli smo boravak na Krapnju s pjesmom i molitvom.

Zatim smo imali prikaz filma života u Africi, njezinoj okrutnosti i ljepoti kojom zrači. Prikazan je rad Zdenčana u Africi, problemi s kojima se snošavaju i na koji način ih riješavaju. To je ljubav na dijelu. Večer smo završili molitvom i pjesmom. Iduće jutro nam je došao fra. Ivo. U srcu sam osjetila strepnju i radost. Imali smo predavanje iz evanđelja. Kroz njegov govor dobivala sam odgovore na pitanja koja su me mučila. U njegovom pogledu osjetila sam da mi vidi misli i srce. Pozivao nas je da otvorimo svoje srce Isusu, da mu se predamo kod molitve jer Isus je živ, naš spasitelj, osloboditelj, naš jedini put, drugog puta nema. Kod molitve počivala sam u duhu, Isus je djelovao. Bilo je suza, rekla bih da su to ljekovite suze. Kako nam je fra. Ivo kroz misu i molitvu približavao vjeru i Isusa, tako smo i mi dužni prenositi i približavati Isusa drugima. Dao nam je poticaj da rastemo u vjeri, širimo ju u svom životu, na radnom mjestu, posebno u misijama i radu sa potrebitima. Budite svjetlo svijeta i sol zemlje.

Kao jedna od zaključnih točaka duhovne obnove bilo je nadahnuće i odluka da se Zdenac još jače preda u Gospine ruke i to kroz svakodnevnu molitvu Ruži otajstvenoj. Ta posveta nam je svima zagrijavala srce.

Duhovna obnova sa fra. Ivom za ZDENAC je bila na izgradnju i otvaranje srca Isusu da po nama djeluje kroz vjeru, rad, ljubav i milosrđe.

D.K.