Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Duhovnost Zdenca
Ponedjeljak, 30.01.2023. 15:54

Oluja - Napad psovke (Paola di Rosa)

Napisao/la

Opisuje snažnim riječima dubinu i širinu svoje patnje: Bože moj zašto si mi zarobio srce a onda me tako ostavio. „zarobio“ izraz je njenog prijašnjeg emocionalnog sjedinjenja s Bogom.

Smirena mladost puna blage topline, pouzdano predanje Bogu, pouzdani mir koji se ne uznemiruje za sutrašnjicu te nutarnji mir koji njeguje slatke trenutke molitve, upravo su bili na zalazu. Paola se našla izgubljena i uplašena kada su je počele mučiti najstrašnije napasti - duhovne tmine, skrupule,  sumnje, osjećaji zapuštenosti i potištenosti. 

Ponedjeljak, 30.01.2023. 15:37

U oluji - Paolin unutarnji život

Napisao/la

Njeni doživljaji zanosa uvodili su je u stanje ekstaze koja je prožimala njen duh, dušu i tijelo. Njene emocije gorjele su vatrom čežnje za sjedinjenjem. Činili bi joj se neizdrživi ti trenutci i morala bi pobjeći pri čemu bi „ušutkavala“ stvorenja da joj prestanu pričati o toj silnoj ljepoti i veličanstvu njenog Gospodina. 

Petak, 27.01.2023. 15:00

Učenici su sljedbenici i rastu u nasljednike

Napisao/la

Prianjanje uz Isusa ne sastoji se samo u tome da mu se divimo kao čovjeku ili da ga obožavamo kao Boga. Tko mu se divi i obožava ga, ostaje osobno vani, ne otkrivajući u njemu potrebu da ga izbliza slijedi. Samo onaj tko slijedi Isusa, tko ga imitira, tko mu postaje sličan taj  razumije i živi svoju vjeru na autentičan način. 

Marijo, Ružo Otajstvena, Kraljice svemira, Majko roda ljudskoga! Posvećujemo ti naš Zdenac i Pokret Misionara Milosrđa širom svijeta...

Predajemo ti našu djecu, mlade i sve osobe kojima nas tvoj Sin šalje. Tebi Ružo Otajstvena posvećujemo svoje živote, zajedničko poslanje spašavanja duša, čineći duhovna i tjelesna djela milosrđa.

Ponizna Djevice, Majko milosrđa, uzmi u svoje ruke i svoje srce naše poslanje i širi ga po cijelom svijetu. Mi ćemo širiti tvoju pobožnost. Uči nas Majko prihvaćati Evanđelje srcem i živjeti ga u vjeri, ufanju i ljubavi da u svemu budemo na slavu Oca, Sina i Duha Svetoga.

Amen!

Utorak, 30.03.2021. 11:02

O divnom učinku ljubavi Božje

Napisao/la

Plemenita ljubav k Isusu nagoni na velika djela; i pobuđuje želju za sve savršenijim. Ljubav hoće uvis i ne da se sputati nikakvim niskim stvarima.

Srijeda, 13.05.2009. 19:53

Zlatna krunica

Napisao

Za misionare najčešće molimo Zlatnu Krunicu, s nakanom da Bog «pozlati» njihova srca bezuvjetnom ljubavlju, blagošću i poniznošću. Moli se na Gospinu krunicu: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Umjesto Vjerovanja moli se...

A ti, sveta Majko, koja si se istrošila za slavu Kraljevstva Božjega, učini nas dostojnima da moliti se i zauzimati se za kraljevstvo Kristovo bude u našim srcima i srcima naše braće. 

 

 O dođi, Stvorče, Duše Svet,

pohodi duše vjernika,
poteci višnjom milosti,
u grudi štono stvori ih.