Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Duhovnost Zdenca

A ti, sveta Majko, koja si se istrošila za slavu Kraljevstva Božjega, učini nas dostojnima da moliti se i zauzimati se za kraljevstvo Kristovo bude u našim srcima i srcima naše braće. 

 

 O dođi, Stvorče, Duše Svet,

pohodi duše vjernika,
poteci višnjom milosti,
u grudi štono stvori ih.

 

 Svrha i cilj cjelokupnog poslanja i djelovanja Misionara Milosrđa je slava Božja i spasenje duša.

 Život i primjer sv. Paole di Rose njegujemo i čuvamo, ne samo da joj se divimo, nego da je nasljedujemo. Ona je uzor koji svijetli na obzorima života, ona je osobnost koja privlači i oduševljava.

 

Zdenac je Pokret Misionara Milosrđa, duhovna obitelj. Obitelj povezana duhom milosrđa u domovini, Tanzaniji, Kubi i Venezueli.  Njeguje molitvu srca.  Radi na terenu, čineći duhovna i tjelesna djela milosrđa sa mjesnim volonterima i suradnicima.  Otvoreni za sve ljude, vjeroispovjesti i kulture.

Zdenac je Pokret Misionara Milosrđa. Duhovna obitelj. Živi i njeguje smirenost i akciju u Božjoj prisutnosti.

Po djetinjstvu se prepoznaje čovjek i njegov život. Roditelji Klement i Kamila dali su svojoj Pauli, poslije života i najdragocjenijeg dara vjere – bezbrižno i sretno djetinjstvo. U tom djetinjstvu je i milost sijala sjemenke svetosti.

Paola di Rosa zaštitnica je Zdenca – Pokreta Misionara Milosrđa, naša nadahniteljica i učiteljica milosrđa.

Isus Krist, slavimo ga, slušamo i idemo za njim. Vjerujemo u Isusa Krista. To nas stavlja u poseban odnos prema njemu. Ali još više to je nova dimenzija života, nova nada, nova perspektiva, koju samo on može dati. 

Stranica 1 od 2