Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Biblijska razmatranja
Srijeda, 15.05.2024. 11:00

Duhovi - Pedesetnica

Ne zaboravimo, po Duhu Bog nam povjerava svoje misli, dijeli svoju ljubav, jača svojom snagom. U naša srca ulazi sasvim nova i stvarna snaga koja nas pokreče na svjedočenje. Daruje nam svoje darove: duh mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega.

Utorak, 07.05.2024. 15:02

7. vazmena nedjelja B

Isus zna da onima koji krenu za njim neće biti lako. Zašto? Jer živimo u svijetu ljudi koji Bogu mogu okrenuti leđa, jer imaju slobodu. Jer živimo u svijetu laži, sebičnosti, grubosti i nevjere. Ovakav svijet protivi se zahtjevima Isusova zakona. Potrebna nam je njegova snaga da bi se oduprli svim napastima i utjecaju mentaliteta ovoga svijeta. Isus moli Oca za nas, da nam daruje svoju milost kako bismo ostali dosljedni pozivu na koji smo pozvani.

Ponedjeljak, 29.04.2024. 14:24

6. vazmena nedjelja B

Božja ljubav je bezuvjetna. Bog nas ljubi nesebično. Ljubav nema računice, ljubav se ne može zaslužiti, niti se može ičim platiti, ali ljubav očekuje odgovor. Onaj koji ljubi živi radosno. Isus svoju ljubav, ali i svoju radost daje, dijeli je svojim učenicima i svojim prijateljima ljudima.

Srijeda, 24.04.2024. 10:40

5. vazmena nedjelja B

Dajmo Bogu prostor da djeluje, a mi surađujmo i naviještajmo vjeru na način da se čvrsto držimo poput loze trsa i da s njime srašćeni donosimo obilje ploda. Bog želi da donosimo rod. Da naš život ne bude osušen kao odsječena grana loze, koja je najviše korisna za spaljivanje. Stoga nas vinogradar s pravom podrezuje. Vinogradar misli dobro.

Petak, 19.04.2024. 07:13

4. vazmena nedjelja B

S Isusom uvijek možemo računati, On nas toliko ljubi da je spreman i život dati za nas. Nismo sami i prepušteni svojoj sudbini, samo prihvatimo dar njegove ljubavi. On nam je prokrčio put, On nas štiti, On nam služi, život svoj daje.

Subota, 13.04.2024. 10:52

3. vazmena nedjelja B

Važno je zapaziti da je rast u vjeri u prisutnost Uskrslog složen proces. Mi smo slojevita bića. Kad se čini da smo u nešto sto posto sigurni odjednom se pojavi Isus gdje hoće i kada hoće, i to nas šokira. Umjesto radosti i mira obuzme nas sumnja i strah da je sve to skupa samo moja osobna i naša zajednička utvara, obmana. U ovim situacijama važno je zajednički potražiti što Biblija odgovara na moju i našu sumnju. Ostati zajedno u molitvi do dolaska Sile odozgo.

Petak, 05.04.2024. 17:17

2. vazmena nedjelja B

Nitko ništa nije svojatao, sve im je bilo zajedničko. Pokazuje novo vino u novim mješinama. Novi mentalni sklop, „proljeće“ iza surove i smrznute „zime“ u zakonima i propisima, formama, mjerenjima, uspoređivanjima, prozivanjima.

Utorak, 26.03.2024. 10:31

Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova B

„Prošao je zemljom čineći dobro“. To bi trebao biti sažetak i našeg života. Život u Kristu je činiti dobro. Gradimo svoj život, svoje životne odnose s Bogom i među sobom. Život svoj temeljimo na Kristu.

Utorak, 19.03.2024. 08:53

Cvjetnica, Nedjelja Muke Gospodnje B

Cvjetnica je blagdan nade za bolje sutra svakom čovjeku. Nadu u bolje, ojačajmo idealom „ljubavi prema bližnjemu“. Zdenčani, neka naše “hosana” bude iskreno. Molimo Boga, da ne dođemo u situaciju da za koji dan vičemo kao Jeruzalemci prije dvije tisuće godina: “Raspni ga!“