Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Zdenac

Zahvalni smo Bogu i svim ljudima koji svojim trudom omogućuju ove aktivnosti. Za nas je radost biti dio Pokreta Misionara Milosrđa i donijeti ljubav u svaki kutak.

Bog je vodi usponom mistika. Od svoje sedamnaeste do dvadeset druge godine proživljava tamnu noć duše. Njezin duhovni dnevnik svjedoči o unutarnjim borbama koje je dovode do granica ljudske izdržljivosti. Imala je duhovnika monsinjora Pinzonija koji je savjetovao, usmjeravao, hrabrio i tješio. 

 Paola di Rosa krsno je ime sv. Marije Krucifikse. Rodila se u Brešiji 1813. godine, od oca Klementa i majke Kamile. Iz plemićke je obitelji. Majka joj umire vrlo rano, kad je Paoli bilo jedanaest godina. Uzima Blaženu Djevicu Mariju za svoju majku i gradi odnos povjerenja i bliskosti prema njoj, izražen u riječima i gestama privrženosti i odanosti. 

 

 Na Božji poziv odgovorile su Marija Radočaj i Ana Papac. Marija i Ana idu na misiju Zdenca u župu Ujewa, Tanzanija, gdje Zdenac djeluje već 14 godina.

s. Ljilja je gostovala na TV Jadran u emisiji "Veliki judi".

s. Ljilja Lončar u In magazinu NovaTV, 18.04.2023.Više od četvrt stoljeća dobročinstava, s. Ljilju Lončar čini jednom od najpredanijih hrvatskih misionarki. Za nju je to poziv koji ne poznaje strah i riječi "ne mogu" već je jača u nadi za boljim sutra. 

s. Ljilja Lončar u Vidljivim tragovima, 18.04.2023., Splitsko-makarska biskupija.

Dante i Mariana, naša kumčad iz Venezuele, zahvaljuju svima koji su im omogućili studiranje. "Hvala vam puno, sretan Uskrs!"

Vi ste uvijek u našim molitvama, molimo Boga da vas blagoslovi, i beskrajno umnoži sve što činite za nas. Želimo vam sretan Uskrs! BOG VAS LJUBI! Gerardo i Magda Luna naša kumčad iz Venezuele.