Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Zdenac

s. Ljilja Lončar u In magazinu NovaTV, 18.04.2023.Više od četvrt stoljeća dobročinstava, s. Ljilju Lončar čini jednom od najpredanijih hrvatskih misionarki. Za nju je to poziv koji ne poznaje strah i riječi "ne mogu" već je jača u nadi za boljim sutra. 

s. Ljilja Lončar u Vidljivim tragovima, 18.04.2023., Splitsko-makarska biskupija.

Dante i Mariana, naša kumčad iz Venezuele, zahvaljuju svima koji su im omogućili studiranje. "Hvala vam puno, sretan Uskrs!"

Vi ste uvijek u našim molitvama, molimo Boga da vas blagoslovi, i beskrajno umnoži sve što činite za nas. Želimo vam sretan Uskrs! BOG VAS LJUBI! Gerardo i Magda Luna naša kumčad iz Venezuele.

Darujući sebe, svoje vrijeme i svoja materijalna sredstva kroz 20 godina uljepšavamo živote drugima, duše dovodimo Bogu. 

2004. godine prva volonterka Zdenca u siromašnim zemljama Jasna Vuletić, još za vrijeme volontiranja u Samaritancu napisala je ovaj tekst.

Ovdje smo da u prvom redu zahvalimo živom Bogu, vama za vašu snagu, vašu djelotvornost...  

U ovih 20 godina ugrađeni su dani i  godine rada, radosti, pokušaja i doprinosa svake vrste. Svatko na svoj način prema svojim mogućnostima s puno vjere i srca, vođeni zajedničkom vizijom boljeg života za najpotrebnije iz ljubavi prema zajedničkom nebeskom Ocu.            

Dječji vrtić Rusulica s tetom Hani, koja je iskrene dječje molitve uobličila u stihove i iste uglazbila.