Akcija pomoći sirotištu Matagoro

Na jugu Tanzanije nalazi se jedno od mnogih sirotišta u toj zemlji – Matagoro. Osnovala ga je časna sestra Aloisia, koja trenutačno sama brine o dvadesetak djece bez roditelja, koje je s ulice dovela u sirotište kako bi im pružila krov nad glavom i zaštitu od opasnosti kojima su bili izloženi.

Akcija pomoći sirotištu Matagoro

Sirotište je jedini dom za djecu o kojima brine sestra Aloisia, a uvjeti u kojima žive bolji su samo od bijede ulice u kojoj su se nalazili prije dolaska u sirotište.

Sastavljeno od tek nekoliko prostorija, sirotište ima sobe u kojima spava i po osmero djece. Kuhinja je jedna prostorija s nešto posuđa na zemljanom tlu i hrpicom pepela na sredini koja služi kao štednjak. Hrana im je ono što uspiju sami uzgojiti na polju. Kupaonica je u Matagoru nepoznanica.

Prije je sve poslove sestra Aloisia obavljala sama – od uzgajanja kukuruza i riže, pripremanja hrane i brige za djecu, do brige za omogućavanje školovanja.

Sada su neka djeca već zrelija i pomažu sestri u brizi za one najmanje.

Nekoliko kumčadi udruge Zdenac nalazi se upravo u sirotištu Matagoro. Kako bi omogućili dostojnije uvjete za život i onim najmanjima u ovom sirotištu, te pripomogli kumčadi i sestri Aloisii, koja je već u poodmakloj dobi, članovi udruge Zdenac u Mostaru odlučili su pokrenuti akciju pomoći ovom sirotištu – opremiti ga, urediti i dati mu osjećaj topline doma koji neki od njih nisu nikad osjetili.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji žele doprinijeti ovom djelu milosrđa da se pridruže akciji udruge Zdenac, pomognu vratiti nadu ovoj djeci u bolju budućnost.

Akcija traje do rujna 2011 godine. - Akcija je produžena dok se ne prikupe potrebna sredstva.

Ukoliko želite povratnu informaciju o rezultatima akcije za sirotište Matagoro javite nam se nakon izvršene uplate.

Vaše podatke (ime, prezime, kućnu adresu, broj telefona, mobitela, e-mail adresu) možete javiti telefonski, poslati faksom (021 377 572) ili e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Podaci za uplatu iz Hrvatske:
Primatelj: Udruga Zdenac
Ante Petravića 1
21000 Split
Žiro račun: 2330003-1100166170
Poziv na broj: 100
Opis plaćanja: za sirotište Matagoro

Uplata iz drugih država:
Primatelj: Udruga Zdenac
Ante Petravića 1
21000 Split

Devizni račun: 20016000001
SWIFT SOGEHR22
IBAN: HR 79 23300031100166170
Poziv na broj: 100
Opis plaćanja: za sirotište Matagoro

Obavijest!

Potrebna sredstva su prikupljena te je akcija završena 17.02.2012. Povratnu informaciju o radovima i završetku istih očekujemo tijekom godine od misionara kojima je novac proslijeđen.

Veliko hvala svima koji su pomogli da ova akcija uspije!