Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Završeni projekti

U suradnji sa Zakladom „Učim živjeti s Bogom“, Zdenac se uključuje u projekt „Udružimo srca da imaju dom“ kako bi pomogli obitelji Filaković, samohranoj majci s troje djece..

Projekt koji smo pokrenuli u listopadu 2020. godine je realiziran. Prikupili smo sredstva za izradu 20 klupa koje su izrađene 2021., a još 18 klupa su u izradi, s čim završavamo ovaj projekt.                                                                                                                                      

Sjedeći na zemlji vrlo je teško pisati i  održavati koncentraciju potrebnu za praćenje nastave. Ako si u mogućnosti i želiš im pomoći,  doniraj iznos za izradu školske klupe. U znak zahvale ime će ti biti upisano na pročelju  donirane klupe rukama vještih lokalnih umjetnika  kaligrafa, a fotografiju s djetetom koje ju koristi  i njegovim podatcima primit ćeš putem e-pošte. 

 

Kako bi otišla što prije od kuće, odlučila se udati za oca svojih kćeri. Njena sreća bila je kratkog vijeka. Poslije rođenja druge kćeri otac ih je sve napustio.

Nakon nekoliko godina zaručila se s drugim muškarcem koji ju je također ostavio, ostavivši joj još jedno dijete. 

Deysina obitelj moli 5.068 USD.

Vjerujemo da ćete nam pomoći u ovoj akciji kako bi se još jedna obitelj nasmijala i bila sretna.

Naša zahvala i molitva za sve dobročinitelje ove akcije bit će trajna.

 

Bog vas blagoslovio.

Završen je projekt Jedan bunar - život mnogima. Masai odsječeni od civilizacije nisu više žedni. Više ne pate zbog nedostatka vode i njezine nedostupnosti.

Voda za žedne Masae. Znajući istinsku važnost vode na tom području, Zdenac je odlučio uz Božju pomoć i pomoć dobrih ljudi, tim dragim ljudima iz Masai plemena tu želju i potrebu ostvariti. Iskopati bunar. Napravljena su ispitivanja. Voda se nalazi na 120 m dubine. Sveukupni troškovi iznose 10 000 eura.

Projekt započinje na blagdan sv. Male Terezije zaštitnice misija 1. listopada, a traje do 31. prosinca 2021. godine. Odgovorna osoba na terenu je naš misionar don Ante Batarelo. 

 „Da, provest ću svoje nebo čineći dobro na zemlji.“

Sv. Mala Terezija

Dvorana/blagavaona Učim živjeti!, služiti će nam za provođenje projekta s roditeljima: Druženja roditelja na Zdencu i djecu iz projekta Druženja na Zdencu te projekta Učim živjeti!.

Pomozimo samozatajnoj, jednostavnoj, skromnoj, usamljenoj, nagluhoj starici. Živi u trošnoj kući bez vode i toaleta. Četiri litre vode susjeda joj svakodnevno donosi. Spava u krevetu koji je star 59 godina…

Radi velikog siromaštva u Venezueli, nedostatka sredstava za život, osim što se trpi od gladi, trpi se i od nedostatka odjeće, posebno djeca. Redovito djeca do sedam godina hodaju gola ili polugola. Osobe treće životne dobi često se vide na ulici u starim poderanim pidžamama.

Kako bi odgovorili na tu potrebu u centrima Zdenca počelo se sa tečajevima i prekrajanjem odjeće odraslih u dječju. Sve se radi, šiva na ruke. Velika je potražnja majki i baki za učenjem šivanja, prekrajanja za njihovu djecu i unuke, ali i za njih same.