MISIJA EKVADOR

Pismo djevojčice Sonie Perez

Dragi prijatelji, suradnici i kumovi Zdenca. Iz Ekvadora, Palo Qemada smo dobili jednu zamolbu.

 

Sonia je dobra učenica  i želi nastaviti školovanje, ali ne može. Pomozimo joj da novac ne bude razlog ostanka kod kuće. Godina studiranja je 7 puta skuplja nego kumstvo. Evo njene zamolbe:

Pozdravljam sve Zdenčane,

moje ime je Sonia Perez. Imam 17 godina i živim u domu Santa Rosa u župi Palo Quemado. Ja sam četvrta od pet sestara. Moj tata ima 76 godina i ima oštećenje sluha. Moja majka ima 57 godina.  Nijedan od mojih roditelja ne radi. Kuća u kojoj živimo sagrađena je uz pomoć zajednice.

Moja obitelj je financijski jako slaba i ono malo novca što imamo utrošimo na hranu. Nedavno sam završila srednju školu i moj najveći san je nastaviti dalje sa školovanjem. Završila sam s odličnim uspjehom.

Motiv koji me potakao da Vam napišem ovo pismo je neimaština. Želim ostvariti svoj san i moći pomagati potrebnima kao što vi pomažete.

Sestra Melania mi je pričala puno o Zdencu i njegovim projektima. Na Zdenac gledam kao jedno jako plemenito djelo i lijepo je što možete pomoći potrebitima.

U budućnosti bih voljela sudjelovati u nekom od Zdenčevih projekata i postati misionarka kako bi doprinijela s mojom pomoći. Očekujem Vaš odgovor.

 Od srca Vam želim svako dobro. Neka Vas Bog čuva i štiti zauvijek.

 

 

S poštovanjem,

Sonia Perez

Hoćemo li joj omogućiti školovanje?

N.M.