APEL ZA POMOĆ DJECI VENEZUELE

Punta de Piedra 2

Evo što smo učinili prvim donacijama.

Jučer (30.3.2019.) podijelili samo hranu i vodu u 110 kuća. U svakoj kući živi više obitelji. Pomoć je primilo 1100 osoba...

Njihova tmurna i zabrinuta lica blistala su od sreće. Taj sjaj plod je doprinosa materijalne pomoći svih darovatelja.

Kako smo već pisali Punta de Piedra je najsiromašniji grad, otoka Margareta, Venezuela. Grad u kojem djeca žive na ulici, bez hrane, vode, odjeće i obuće. Otpadne ulice prelijevaju se ulicom, djeca gaze po njima i obolijevaju .

Pokrenuli smo apel „Hrana, voda i lijekovi za djecu Venezuele.“ Hvala svima koji su brzo odlučili pomoći i onima koji će nastaviti pomagati ovoj potrebitoj djeci. Evo što smo učinili prvim donacijama. Jučer (30.3.) podijelili samo hranu i vodu u 110 kuća. U svakoj kući živi više obitelji. Pomoć je primilo 1100 osoba. Njihova tmurna i zabrinuta lica blistala su od sreće. Taj sjaj plod je doprinosa materijalne pomoći svih darovatelja.

Kad smo podijelili vodu i hranu, krenuli smo kod crnog  kanala koji se je prelijevao ulicom.

Na naše iznenađenje bio je kanal očišćen od smeća koje se je nalazilo na hrpicama duž ulice. Okružio nas je veliki broj odraslih i djece. Pitala sam tko je očistio kanal. Doveli su  mi starca koji je jedva hodao. Uz njega je stajala njegova starija kćer sa već velikom unučadi. Rekla je da je ona sa svojim starim roditeljima, skupila sve to na hrpe.

 volonteri i djeca

 

ciscenje ulice

narod venezuele

Zaključila sam da to smeće ne može ostati tu. Odmah sam krenula animirati ljude iz mjesta: tko ima kariolu (kolica za odvoz) , lopatu neka ih donese da  to odvezemo van mjesta. Gledali su me i nitko ni riječi. Nekoliko njih je donijelo lopate. Kariolu (kolica za odvoz) nitko nije imao. Rekla sam: "Donesite što imate da ovo smeće odvezemo odavde".  Djeca su otrčala svojim kućama i dovezli razne kašete, gajbe, stare kante, što je tko imao. Svi su radili. Curice su donijele metle, za pola sata ulica je bila očišćena.

 prazne ulica

Upozorila sam ih da sačuvaju plastične vrećice od riže i brašna jer ćemo ih učiti raditi lijepe stvari od te ambalaže. Ulijevala sam im samopouzdanje, da trebaju biti primjer i da su oni nova generacija koja će promijeniti život u svom gradu, svojom marljivošću i zajedničkim radom.
Naučila sam ih misionarski pozdrav kojim se pozdravljaju djeca i mladi u Zdencu. 

 

podjela punta de piedras

s.Lljilja misija venezuela

Obećali smo se vratiti idućeg tjedna s vodom i hranom. 

Na otvorenu, blizu obale čekale su nas dvije mame sa toplim arepama (pogačicama). Pripremile su ih od dva kilograma kukuruznog brašna koje smo im dali da ih naprave.

U grupici volontera posebno se ističe  svojom velikodušnošću i radošću naša Verica Mimica, koja 25 godina živi na Margariti. Veliko bosansko srce brine za zdravlje i liječenje malih i velikih bolesnika, koji su pod okriljem Zdenca na Margariti.

Prenosim svima Vama koji sudjelujete u ovoj akciji  zahvale i molitvu blagoslova od djece i obitelji kao izraz priznanja i radosti zbog vaše novčane pomoći.

Djeca i dalje trebaju hranu, vodu i lijekove. Dok traje ova ubojita, humanitarna kriza u Venezueli, budite milosrdni.

Svoj doprinos možete uplatiti na žiro račun Zdenca, sa naznakom „za hranu, vodu i lijekove djeci Venezuele“.

PODACI ZA UPLATU

PRIMATELJ: Zdenac, I.G. Kovačića 39, 10370 Dugo Selo

IBAN: HR9023400091110984714

MODEL: HR00

POZIV NA BROJ: 30

SWIFT (za uplate iz inozemstva): PBZGHR2X

 

Potičem Vas da Vaš doprinos bude za broj obroka koji ćete sami odrediti, prema Vašim mogućnostima.

Kako bi Vaša pomoć bila dugotrajnija najbolji način je napraviti trajni nalog u banci za ovu svrhu.

Vaša radost neka bude potpuna i nagrađena stostruko: vjerom, ufanjem i ljubavlju

s.Ljilja Lončar

Misionarka Milosrđa