Služenje nije zadaća nego potreba

Danas, na Valentinovo, dan posvećen izražavanju ljubavi, bilo voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu, majci, svima do kojih ti je stalo, s. Ljilja je podijelila svoje iskustvo misije Kube sa članovima, suradnicima, kumovima i prijateljima Zdenca. Upoznala nas je s poviješću Kube, životu u srcu Kube, malog kubanskog čovjeka. Ekstremno siromaštvo u kojem žive posebno stariji i djeca.

Zdenac u Kubi djeluje već godinu dana. Imamo 50 volontera i 5 grupa djece. Profil djece je od 8 do 15 godina.

Svrha rada s djecom i volonterima je upoznati Isusa, da se povežu s Isusom, da ga zavole, da žele biti Isusovi i da njihov život postane novi život snagom Isusove riječi i snagom Duha Svetoga i sami postanu volonteri.

Program Zdenca iz Hrvatske preslikavamo u siromašne zemlje gdje smo prisutni.

Organiziran je odgoj u solidarnosti kroz biblijske radionice, dopunska nastava u glavnim školskim predmetima, kreativne radionice, nogomet, ples, pjesma, pomaganje potrebitima.

Želimo da usvoje vrijednosti koje će im promijeniti život: stjecanje dobrih navika, zajedništvo, suradnja, upravljanje emocijama, odgovornost, stalnost, točnost, nova slika o sebi i na kraju doživljaj Božje prisutnosti u svemu.

s. Ljilja naglašava važnost spasenja duša. Susretala je toliko starijih ljudi koji su zaboravili na Boga, neki nikad nisu čuli za Isusa. Učila ih osnovne molitve. Nekima je bila prisutna na krštenju i pričesti.

Prenijela nam je i poruku Zdenčana s Kube, i pozvala na još aktivnije uključivanje u rad Zdenca, uključivanje novih i potrebu služenja koja je naša zadaća.

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Zdenac Kuba posvećuje Zdenčanima u Hrvatskoj

Blaženstva milosrđa

Blaženi koji služi jer će primiti više nego što daje.
Blaženi koji zna slušati potrebitog, prihvaćati, ljubiti i razumjeti ga bez osuđivanja.
Blaženi koji zna pokloniti osmijeh drugima u trenucima i kada nema volje.
Radostan je onaj tko smogne izvući snagu i kad je bezvoljan.
Sretan je onaj koji je srcem i životom misionar i koji je sposoban ići onamo gdje se nitko ne usudi doći.
Velike su nagrade onima koji su shvatili da služenje nije zadaća nego potreba.