Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Novosti

Dragi kumovi, radite veliko djelo, neopisivo. Školujete djecu i sve potrebno za školu, omogućavate im obrok i ono najvažnije, uče se osobnom odnosu s Bogom i već od malih nogu su mali misionari i pomažu drugima. Uče kršćanske vrijednosti i odolijevaju krizama društva u kojem žive.

Sa zahvalnošću u srcu za sva dobročinstva i znamenja kojima nas je Gospodin podario u ova tri dana, a posebno za širinu i toplinu slavonske duše, vlč. Romanus završio je svoj prvi, ali nadam se ne i zadnji posjet Slavoniji.

Poseban gost bio je vlč. Romanus Mihali, župnik župe Ujewa u biskupiji Iringa u Tanzaniji, koji se predstavio kratko na hrvatskom jeziku i izrazio veliku radost i zahvalnost  za duhovnu i materijalnu pomoć ljudima iz njegove župe. 

Možete postati donator jedne ili više stolica, stola, kreveta, madraca (1 stolica košta 10 EUR, stol 25 EUR, krevet 28 EUR, madrac 25 EUR) ili sudjelovati u izgradnji bunara s pumpom i tankovima za vodu.

HVALA ZA SVAKU VAŠU POMOĆ, MOLITVU I DONACIJU!

Okupljenima se obratila  sestra Ljilja Lončar i zahvalila svima koji su došli kako bi zajedeno slavili Božja djela milosrđa u domovini i svijetu. Istaknula je važnost obitelji u današnjem vremenu sve većeg napretka tehnologije, otuđenosti od Boga i jedni od drugih. 

Volja upravlja svim moćima, strastima i čežnjama duše i zato kada ona usmjeri sve svoje snage prema Bogu, a udalji ih od svega onoga što nije Bog, ona ustvari čuva svu snagu duše za Boga i ljubi ga svim silama. Zbog toga sv. Ivan od Križa čišćenju volje daje puno veću važnost nego drugim dvjema moćima (razumu i pamćenju).

Utorak, 09.05.2023. 17:45

Izlet Zdenčana na otok Rab

S različitih krajeva zemlje i svijeta, tako različiti, a opet jednaki u Onome koji nas je stvorio i povezao. Ujedinjeni u molitvi, igri i služenju sa zahvalnošću u srcu... 

s. Ljilja Lončar u In magazinu NovaTV, 18.04.2023.Više od četvrt stoljeća dobročinstava, s. Ljilju Lončar čini jednom od najpredanijih hrvatskih misionarki. Za nju je to poziv koji ne poznaje strah i riječi "ne mogu" već je jača u nadi za boljim sutra. 

Uskrsli Krist je isti, ali istovremeno drugačiji, On je uvijek uz nas, ali ga naše oči nisu u stanju uvijek prepoznati, tek u posebnom osobnom trenutku susreta s Njim mi možemo shvatiti...