Četvrtak, 10.05.2018. 13:57

MISIJA NIGERIJA

Dragi prijatelji!

Nadamo se da ste lijepo proslavili Uskrs. U ovom svetom vremenu, sa velikom zahvalnošću mislimo na Vas. Vi prepoznajete Kristovo lice u onima koji oskudijevaju i trebaju ljudsku podršku i pomoć za život.

Neka Gospodin prepozna Vas kao one koji mu iskazujete ljubav u Njegovim „najmanjima“ i nagradi Vas dobrima koja Vam samo On može dati. Šaljemo Vam nekoliko fotografija o našoj djeci i mladima, kojima pomažemo koliko možemo da se razvijaju na svim područjima: duhovno, materijalno, intelektualno i praktično. Na početku građanske godine bilo je organizirano natjecanje iz „spellinga“ iz engleskog jezika za učenike osnovne škole. To je jedan od načina da se djeca motiviraju za učenje. Natjecatelji su postizali dobre rezultate. Na kraju su pobjednicima bile uručene male nagrade, a sva su okupljena djeca slavila jedući rižu i pijući sok. Ovaj program organiziramo sa skupinom dobrih ljudi koji rade u većim gradovima i dolaze doma preko Božićnih i novogodišnjih praznika te nastoje učiniti nešto dobro za svoje mještane. U njihov program pomaganja uključena su uglavnom djeca, djevojke i udovice.

Mnogima je problem smoći najosnovnija sredstva za život i školovanje djece. Uz Vašu pomoć, dragi dobročinitelji, ublažavamo njihove nevolje. Neka djeca su ove godine krenula u školu zahvaljujući upravo Vašoj pomoći. Kao na primjer ovaj dječak na fotografiji sa mlađim bratom i sestrom. Njihov otac je bolovao od tuberkuloze, i nedavno je umro.


Gospodin ljubav najmanji

 

Otac djece na fotografiji je nestao pred skoro dvije godine. Dječak u sredini sve do ove godine nije krenuo u školu zbog materijalnih problema. Sada ide u 1.razred Osnovne.


nagradi dobrima


duhovno materijalno

 

U naš vrtić dolazi oko 50 djece. Roditelji ne plaćaju ništa, a djeci se trudimo dati sve što im je potrebno. Također ovdje dobiju svaki dan ručak, što nije običaj u drugim ustanovama. Djeca su uvijek dobrodošla. Imaju priliku za pomoć u svladavanju školskog gradiva, za druženje i igru.


djece u Africi


dobrih ljudi

 

Uz katehetske i duhovne pouke, nastojimo kroz Marijanska dječja udruženja razviti ljubav i pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji. Njezina Majčinska zaštita je u ovim teškim trenucima za ovu zemlju osobito važna. Samo nas njezin Majčinski zagovor može spasiti. Kao i prijašnjih godina, mladi su na Veliki Petak uprizorili Muku našeg Gospodina.


Majčinski zagovor

 

Djecu i mlade, uz duhovne sadržaje, uključujemo u praktične i korisne aktivnosti.


Muku našeg Gospodina


duhovne sadržaje

 

 

Uz ovih nekoliko slika i crtica našeg svagdanjeg života, Mi i naša djeca pratimo sve Vas svojim molitvama, želeći Vam obilje radosti, mira i ljubavi od Uskrslog Spasitelja! Vaše zahvalne Sestre Karmelićanke BSI iz Nigerije

s. Ana Marija Maleš i s. Marija Lucija Vincek