Mnogo znoja i napora

Rad s djecom, volonterima, sudjelovanje u aktivnostima, pojedinačni razgovori s volonterima u svakom pojedinom centru neizostavni su dio našeg posla. Rrezultati su ohrabrenje i motiv za još vise ulaganja. U ljude se isplati ulagati do posljednjeg atoma snage, jer ljudi poglavito djeca kao budućnost svake nacije su ti koji jedino mogu ovoj zemlji, ovoj bogato-siromašnoj zemlji kako sami vole reći, vratiti njeno dostojanstvo i normalne uvjete za život, kojeg sada trenutno nemaju. Prošlog tjedna u jednom od posjeta našem centru u mjestu Brisas, prisustvovali smo zajedno s djecom u njihovim aktivnostima na igralištu,zajedno s njima, igrajući se i moleći.

Pravo zadovoljstvo vidjeti ne zabrinutost, stalni osmjeh na licu, poletnost i nadu u očima te djece. Doista od njih se uvijek može učiti i s njima uvijek vrijeme kao da stane, a isto tako proleti. U ovom našem centru u Brisasu, posebne emocije izazivaju četiri naša anđela, četiri brata koji žive s majkom u kući sklopljenoj od dasaka, lima i svega što se svrstava u otpad.

Zbog posla, majka cijeli dan izbiva, a njena djeca, njih četvero su prepušteni samima sebi.Zajedno s ostalom djecom išli smo u posjet njihovoj kući, te svi zajedno zavapili u nebo moleći krunicu, da dragi Bog osvrne svoj milosni pogled na njih. Neopisivo je teško i emocionalno vidjeti i razmišljati o načinu života kojeg žive naša četiri prekrasna dječaka. Jedan od njih je Ander ,dječačić o kojem ste već čuli od nas.

Nakon Brisas, odmah smo posjetili i naš centar u Pedro Luis, gdje nas je dočekalo pravo malo iznenađenje. Predstava s djecom koja je pomno i gotovo profesionalno planirana i izvedena.

Neizmjerno nam je drago bilo vidjeti koliki trud, srce i volju ulažu volonteri i djeca zajedno s njima, da se održe te da ih surovost ulice od koje ih dijeli samo zid, ne odvuče na stranu na kojoj nitko ne želi biti, a taj zid smo mi, naš Zdenac koji neprestano okuplja sve veći broj u ovom centru, koji se nalazi u jednom od najsurovijih i opasnijih predjela na Margariti.

Zna biti iscrpljujuće kako fizički tako i psihički djelovati u ovakvim uvjetima, biti okružen opasnom okolinom gdje strah nije iracionalan niti preuveličan, nego je trenutna stvarnost u cijeloj Venezueli.

Snaga naše misije, pokretač naše misije i izvor svega krije se u našoj svakodnevnoj molitvi. Molitvom započinjemo i završavamo dan ohrabreni i motivirani dajući sve od sebe, a Isus Krist briše svaku suzu s lica onog viđenog u proteklom danu, briše svaki umor u našim tijelima i sprema nas na počinak za novi dan jer u Njegovu vinogradu ima puno posla. Slava i hvala našem Gospodinu koji nam omogućuje biti dionicima naviještanja Njegove Radosne vijesti u ovoj prijeko potrebitoj zemlji.

Anđela