Utorak, 21.07.2015. 11:30

Odgoj za vječnost

Iako bez iskustva dobio sam poziv za sudjelovanje u projektu "Odgoj u solidarnosti". Znao sam otprilike o čemu se radi, ali iskreno, raditi s djecom u razredu nije mi bilo svejedno. No, pristao sam i dobio ulogu voditelja radionica s grupom djece iz Osnovne škole „Knez Trpimir“ Kaštel Gomilica.

Prije odlaska na radionicu pitao sam se što ja djeci mogu ponuditi i kako mogu utjecati na njihov odgoj, pogotovo u ovo vrijeme kad je cilj kako prigrabiti sebi što više stvari, i kako ne misliti na druge.

U početku je bilo malenih poteškoća ali uz veliku podršku časne Rebeke, Blaže i djece savladao sam ih. Shvatio sam koliko su djeci potrebne radionice i koliko zapravo oni vole taj drugačiji pristup prema njima - sjedenje u krugu, početak radionice s pjesmom ili molitvom i interaktivno sudjelovanje.

Odgoj za vječnost

Kroz radionice i razgovor s njima uvidio sam kako nije lako biti dijete u današnjem zahtjevnom vremenu. Mislim da smo se svi skupa super zabavljali kroz razne igre i kreativne radionice. Naučili smo da postoje potrebe drugih i da vrijeme koje smo spremni dati bližnjem u potrebi, dvostruko se vraća.

Ovaj program nas uči da je život u zajedništvu i dijeljenju svih dobara s bližnjima put ne samo odgoja u solidarnosti nego i odgoj za vječnost.

Ante