Četvrtak, 19.12.2013. 14:54

Zdenac i anđeli

Vjerujete li u anđele? Ako vjerujete, možete li ih vidjeti? Gdje?

Svi koji su se zapitali isto pitanje ovog su se vikenda zaputili u Dugo Selo koji se pretvorio u grad anđela. Na sajmu koji je organiziran mogli ste naći baš vašeg anđela. Volite li ga imati blizu sebe kao privjesak na lančiću, kao ukras na boru, možda ste tradicionalniji pa volite da vaš anđeo bude isheklan, prekriven smolom, sladak kao med... Izbor je bio veliki.

Zdenac i anđeli

Međutim, osim što su ugostili anđele, organizatori sajma su se koncentrirali i na humanitarni karakter samog događaja. Organizirane su dvije humanitarne akcije kojima je cilj bio prikupiti novce za teško oboljelu djecu ili one koji nemaju dovoljno, a željeli bi dostojanstveno provesti nadolazeće blagdane. Također su se prikupljala novčana sredstva za mladića koji ima samo 23 godine, a već se treći put bori s rakom. Vjerujem da su mu anđeli na pomoći i sada kao što su bili i prijašnja dva puta.

Zdenac je sa svojim „anđelima“ bio jedan od izlagača na sajmu i na taj način smo dali doprinos u prikupljanju novčanih sredstava za potrebite i oboljele.

Anđeli su svuda oko nas, samo ih treba naći, samo treba malo bolje pogledati. Možda očekujete da ćete vidjeti prekrasno biće s aureolom oko glave, paperjastim krilima, u bijeloj haljini... Možda toliko gledate u visine da ne vidite ono očito. Da, vjerujemo da anđeli postoje, ali isto tako vjerujemo da je svatko od nas anđeo. Svi smo pozvani mijenjati živote, pomagati drugima, činiti dobro, biti milosrdni. Zar nisu upravo to odlike anđela? Zato, nemojte toliko gledati gore, pogledajte oko sebe, pogledajte ljude koji vas okružuju. Tko zna, možda ste već upoznali jednog anđela, a da niste niti znali. Jer, očekujući nešto veliko možemo propustiti nešto malo, nešto što je stvarno važno.